چیلر سیستمی است یکپارچه و مبتنی بر سیکل ترمودینامیکی تبرید که جهت سرمایش (مخصوصا در تهویه مطبوع) بکار می رود. سرمایش حاصل از سیکل تبرید در موقعیتی ثابت و معین (مانند موتورخانه یا پشت بام)، توسط آب (حدود 7c) طی سیکل بسته ای به واحد های فنکویلی یا هواسازی منتقل میشود.
به بیان دقیقتر، چیلر صرفا وظیفه ی تولید سرمایش را برعهده دارد که وظیفه ی تبادل آن با هوا جهت تهویه و تبرید اسپیس ها، برعهده ی هواساز و یا واحد های فنکویلی می باشد که واسط انتقال سرمایش بین چیلر و واحد های فنکویلی/هواسازی، آب می باشد.
برای تعمیر فن کویل و اطلاع از قیمت ترموستات در اسرع وقت با مجموعه فنی مهندسی سوربن در تماس باشید.
در یک موقعیت معین،دستگاه چیلر،تولید تبرید میکند. و سرمای تولید شده توسط آب(با دمای حدود 7c) به بخش رادیات (مبدل حرارت) واحد فنکویلی و یا هواسازی منتقل میشود. که این واحد ها نیز به نوبه ی خود،توسط گردش هوای اجباری توسط الکتروموتور-بلوور از لابلای فین های مبدل های حرارتی حاوی این آب سرد، منجر به سرمایش محیط مورد نظر(زون) میشود.
ذکر شد که چیلر تولید تبرید(سرمایش) میکند که مبتنی بر سیکل تبرید ترمودینامیکی می باشد. شکل کلی سیکل و کارکرد یک چیلر در شکل …. قابل مشاهده می باشد.
برای اطلاع از قیمت رادیاتور و نحوه نصب رادیاتور با مجموعه سوربن تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.
بر اساس این دیاگرام، چهار فرایند اصلی در سیکل تبرید چیلر رخ میدهد:
- صرف انرژی در سیستم که بصورت کار و یا انرژی گرمایی می باشد. این وجه تفاوت کیفیت انرژی مصروفی، نقطه ی تمایز چیلرهای تراکمی و جذبی می باشد که در ادامه ذکر خواهد شد. هدف از صرف انرژی (گرمایی یا کار)، افزایش انرژی سیال، بصورت دما(T) و فشار(P) می باشد.
- واحد انتقال حرارت به محیط(کندانسور): در این بخش هدف کاهش دمای سیال در فشار ثابت می باشد.
- کاهش آنی فشار سیال ( و طبعا کاهش دمای سیال عامل) طی یک انبساز آنی حجم سیال.
- کسب حرارت از آب مدار فنکویلی/هواسازی و رساندن دمای آب مذکور تا 12 c.
در این وحله سیکل کامل میشود و مبرد(سیال عامل) سیکل چیلر دوباره وارد بخش افزایش انرژی(فشار و دما) میشود.
مجموعه سروبن قابلیت ارائه خدمات و محصولات رادیاتور (رادیاتور پنلی، رادیاتور آلومینیومی، رادیاتور پره ای) با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت را دارد با ما در تماس باشید.
انواع چیلر بر اساس سیکل تبرید:
باتوجه به اینکه انرژی مصروفه برای چیلر در مرحله ی اول ( و بالطبع،سیال عامل و جزعیات بیشتر کارکرد سیکل) به چه نحوی باشد، به دو دسته منقسم میشود:
- چیلر های تراکمی.
- چیلرهای جذبی.
در این مقاله به تشریح چیلرهای تراکمی می پردازیم و در مجال مقالی بعد، به چیلرهای جذبی.
چیلرهای تراکمی:
در این چیلرها، همانسان که از عنوان بر می آید، افزایش انرژی سیال(فشار و دما) با تراکم توسط دستگاه کمپرسور انجام میگیرد.
- سیال عامل در این سیکل، عموما گازهای فریون و hch ها و…. مانند R22, R410,R407,… می باشد.
- در واقع انرژی مصرفی این چیلرها نیروی برق(تک فاز یا سه فاز) می باشد.
همانطور که در ابتدای مقاله ذکر رفت، چیلره(ی تراکمی) بر اساس سیکل تبریید (شکل ….) عمل میکنند که در شکل…. زیر بطور مشخص تر نشان داده شده است:
مجموعه سوربن مقاله جالبی را درباره تفاوت گاز R22 با R410 به تازگی منتشر کرده است که می توانید آن را مطالعه کنید.
شرکت فنی مهندسی سوربن ره آورد یکی از کمپانی های با سابقه و معتبر بخش خصوصی در زمینه حوله خشک کن می باشد. برای دریافت قیمت حوله خشک کن با ما در تماس باشید.
چیلر چیست؟
چیلر سیستمی است یکپارچه و مبتنی بر سیکل ترمودینامیکی تبرید که جهت سرمایش (مخصوصا در تهویه مطبوع) بکار می رود. برای خواندن ادامه مقاله چیلر با سوربن همراه باشید.
چیلر بر اساس سیکل تبرید چند نوع می باشد؟
دو نوع: چیلر های تراکمی و چیلرهای جذبی